RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як правильно запускати двигун? Експерт дав поради водіям

Перш ніж запустити двигун, деякі водії радять витримати передпускову паузу в декілька секунд і лише після цього повноцінно крутити стартер.

Чи потрібно це робити, як пише ресурс "АвтоСвіт", відповів начальник відділу оригінального сервісу корпорації "УкрАВТО" Олександр Чаленко.

Читайте: Може врятувати життя дитині: у задніх дверях авто є функція, про яку не всі знають

Жодна інструкція з експлуатації не вимагає затримки перед запуском двигуна, але власники деяких сучасних автомобілів, до складу електрообладнання яких входять блоки зі зв’язком по CAN-шинах, часом відзначають секундну затримку між натисканням кнопки "Старт" або поворотом ключа в положення "Стартер" та початком роботи самого стартера.

Цей час насправді йде на обмін даними між блоками по CAN-шині.

А ось усім іншим автомобілям така затримка не потрібна, тому що система управління двигуном досить проста, - пояснив експерт.

Зазначена дія може допомогти лише пуску автомобілів з системою живлення, що погано працює, коли бензонасос ледве забезпечує тиск пального, а негерметично закриті клапани спричиняють швидке падіння тиску пального в паливній рампі.

"Тоді цей час йде на підіймання тиску пального та допомагає полегшити пуск. Але за таких дефектів потрібно упорядковувати систему живлення, а не шукати хитрі алгоритми запуску", - порадив Олександр Чаленко.

Нагадаємо, раніше ми писали про три важливі правила миття авто влітку.

  • Вас може зацікавити:

Неприпустима для України розкіш: топ-5 авто з найбільшою витратою бензину

Водіям на замітку: топ – 5 факторів, які прискорюють витрату палива

Не витрачайте гроші на бензин: як їздити за копійки