RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні змінили правила реєстрації нових авто: чи потрібна довідка з ТЦК при оформленні

В Україні набула чинності постанова Кабміну, яка вносить зміни до процедури першої реєстрації на території України нових авто: автосалони зможуть реєструвати транспортні засоби від імені покупця без необхідності нотаріального оформлення довіреності. Для перереєстрації авто фізичними особами довідка з військкомату не потрібна.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Читайте також: Обов'язкова перереєстрація авто в ЄС: в якій країні українцям загрожують штрафи

Повідомляєтся, що довіреність, а також акт-приймання передачі транспортного засобу формується за допомогою Єдиного державного реєстру, на них можна накласти електронний цифровий підпис або підписати паперовий бланк. Отримання "транзитних" номерних знаків для разових поїздок при реєстрації нового авто теж стає необов’язковим.

В той же час сервісний центр МВС спростовує інформацію про те, що нібито з 20 серпня для перереєстрації авто у СервісніЦентриМВС клієнт має предʼявити довідку із військкомату.

"Офіційно заявляємо, ця інформація не відповідає дійсності та жодних документів фізичним особам від територіальних центрів комплектації надавати не потрібно", - йдеться в офіційному повідомленні.

В той же час, щоб зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб у сервісному центрі МВС юридичним особам треба мати відповідний документ з відміткою військового комісара про зняття/постановку на облік.

Правозахисники спільноти "Адвокат Права" також пояснили, що змін у законодавстві щодо необхідності довідки з ТЦК не було не було.

"Але юридичні особи, на обліку яких стоїть транспортний засіб, і раніше мали отримувати довідку з військкомату, щоб зняти з обліку транспортний засіб, який стоїть саме на балансі фірми. Тому немає жодних нововведень, а ті норми, що діяли, продовжують діяти", - зазначили в "Адвокат права".

Надаємо, раніше "Апостроф" також ділився порадами про те, як зареєструвати авто в Польщі.

Вас також може зацікавити:

Українці провалюють іспити на права: що говорять у МВС про нову систему оцінки водіїв

В Україні змінилися правила складання іспитів на права: що вирішили у МВС

На майбутніх водіїв чекають нові правила: хабар за екзамен більше не пройде