RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як перевірити авто перед зимою: шість простих порад водіям

Напередодні холодів варто підготувати свій автомобіль до зими, аби запобігти поломкам чи аваріям, а також заощадити гроші на майбутньому ремонті та бензині.

На що варто звернути увагу розповідає "honda".

Рідини

Всі рідини у вашому транспортному засобі потребують постійного контролю незалежно від погодних умов. Переконайтеся, щоб ви перевірили наступне:

  • моторна олива – недостатній рівень може викликати серйозні пошкодження двигуна, що вимагатиме значних фінансових витрат на ремонт;
  • охолоджуюча рідина/антифриз – вона запобігає перегріву двигуна, а також забезпечує захист від замерзання взимку, що є обов'язковим для належної експлуатації двигуна;
  • гальмівна рідина – ця рідина міститься в гідравлічній системі гальм і дозволяє автомобілю ефективно гальмувати при натисканні на гальмівну педаль;
  • рідина для омивача – зимою видимість часто погіршується через сніг, град, дощ і сіль, тому важливо тримати вітрове скло чистим. Використовуйте спеціальну зимову рідину для омивання, щоб уникнути замерзання системи.

Читайте також: Що покласти в багажник перед настанням зими: корисні поради водіям

Склоочисники

Регулярно перевіряйте стан склоочисників: у разі зношення або пошкоджень обов'язково замініть їх. Рекомендовано здійснювати заміну кожні 12 місяців. Ви можете замінити їх самостійно або звернутися до професіонала, який виконає цю процедуру за вас.

Зимова гума

Не забудьте перевірити стан шин та переконатися, що глибина протектора не менше 3 мм. Зимові шини є більш ефективними за температури нижче 7 °C, навіть в сухих умовах. Вони містять більше натурального каучуку, що забезпечує більшу гнучкість при низьких температурах, а малюнок протектора забезпечує краще зчеплення з дорогою.

Світло

Огляньте автомобіль та перевірте стан фар, задніх ліхтарів, мигалок та протитуманних ліхтарів. Обов'язково зробіть перевірку та налагодження світлових приладів та механізмів. Неправильно налаштоване світло фар може значно погіршити видимість дороги перед автомобілем, особливо в умовах снігу та дощу.

Акумулятор

Акумулятори поступово втрачають свою загальну потужність з часом. Низькі температури додатково призводять до скорочення терміну їх служби, оскільки уповільнюють хімічні процеси, що відбуваються всередині. Тому належить приділяти особливу увагу обслуговуванню акумулятора перед наближенням холодів. Якщо акумулятор погано працює при нормальних температурах, або ж іноді двигун не запускається з першої спроби, рекомендується звернутися до дилера для проведення перевірки акумулятора. Це дозволить впевнитися, що він не розрядився та знаходиться в належному стані.

Вітрове скло та щітки склоочисників

Взимку особливо важливо слідкувати за чистотою вікон та лобового скла, оскільки на них часто утворюється лід, що погіршує видимість. Для видалення льоду рекомендується використовувати спеціальний антиожеледний засіб та скребок, оскільки використання інших предметів може пошкодити скло або зіпсувати щітки склоочисників. При використанні автомобіля з обігрівом лобового скла слід увімкнути обдув, відключити припливну вентиляцію, підвищити температуру в салоні та включити обігрів лобового скла. Варто уникати поливання льоду гарячою водою, оскільки це може спричинити тріщину на склі.

Раніше ми писали про автомобілі, які чудово підійдуть для української зими.

  • Вас також може зацікавити:

Нормуль, грішник та бабай: якими автономерами дивують українські водії, фото

Українцям дозволили ставити "козирні" номери на всі транспортні засоби: скільки доведеться заплатити

Без "Z" та іншої нечисті на номерах авто: Кабмін ухвалив важливе рішення