RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українці можуть відновити водійські права в ще одній країні Європи

Українці зможуть відновити посвідчення водія в ще одній країні Європи. У Словаччині надали можливість відновлювати права через втрату або викрадення документа.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Підготовка та допуск водіїв до керування авто: в Україні хочуть запровадити нові штрафи

Поміняти посвідчення водія можна у паспортному сервісі міста Братислава. Адреса: ТЦ Ниви – 1 поверх, територія автостанції (Mlynské nivy 5A, 821 09).

Обслуговування громадян відбувається за допомогою мобільно-технічних комплексів – мікроавтобусів білого кольору із символікою "Паспортний сервіс". Графік роботи "Паспортного сервісу" в Братиславі для обміну посвідчення водія: вівторок-п'ятниця: 10:00 - 17:00, субота: 10:00 - 15:30, неділя та понеділок - вихідні.

Обслуговування відбувається як за живою, так і за електронною чергою. Для відновлення посвідчення водія потрібні такі документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то потрібно надати виписку про реєстрацію місця проживання особи або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (у період воєнного стану необов'язкова).

Після того, як документи подано, робиться фото, створюється та надсилається заявка до сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. У разі схвалення замовник отримує готове посвідчення водія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні державний виконавець має право встановити тимчасове обмеження громадянина у праві керування транспортними засобами, якщо той має заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує платежі за чотири місяці.

  • Вас також може зацікавити:

Здача на права водія у 2023 році: як вперше стати водієм і скільки коштує

Виїзд за кордон на автомобілі: що потрібно знати чоловікам

Не заплатив аліменти - залишився без прав водія: як їх повернути