RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Весна вже близько: що треба зробити водіям перед новим сезоном

Весна повільно, але впевнено витісняє зиму, а це означає, що вже зовсім скоро кожному автомобілісту доведеться задуматися про підготовку свого транспортного засобу до цього сезону року.

Яких п'ять важливих дій необхідно зробити автомобілісту розповідає "Апостроф".

Як підготувати авто до весни

Мийка

За зиму поверхня автомобіля, ймовірно, буде покрита слідами реагентів, що використовувалися для боротьби з ожеледицею та снігом у холодні місяці. Ці хімічні сполуки можуть завдати шкоди транспортному засобу, спричиняючи корозію, якщо вони залишаться на кузові надто довго.

Перед настанням весни рекомендується ретельно помити автомобіль, щоб уникнути потенційних пошкоджень. Крім того, повторне миття після повного танення снігу та льоду також буде важливим для видалення залишків реагентів та захисту кузова від подальших проблем.

Прибирання в салоні

З настанням весни необхідно звернути увагу не тільки на зовнішню чистоту автомобіля, але і на його внутрішню поверхню. Адже за зиму в салоні накопичується безліч бруду та пилу.

Необхідно зробити генеральне прибирання салону, щоб повернути чистоту оббивці, килимкам та пластиковим покриттям. Це допоможе не тільки зберегти естетичний вигляд вашого автомобіля, але й створить комфортні умови для керування автомобілем.

Читайте також: Жовте коло з трьома точками: що означає цей знак на авто

Перевірка двірників

Перед настанням весни водієві слід обов'язково перевірити стан склоочисників. Потрібно переконатися, що вони працюють плавно і безшумно, не залишаючи брудні смуги на лобовому склі. Якщо ви помітили якісь проблеми, то насамперед варто очистити гумові смуги склоочисників та перевірити їх притиск. Можливо, потрібне регулювання або заміна пружин. У разі серйозних пошкоджень або зношування деталей, можливо, доведеться провести заміну всього механізму склоочисників або його компонентів.

Перевірка акумулятора

Перед настанням весни необхідно провести ретельну перевірку акумуляторної батареї. Рекомендується протерти її поверхню, зачистити контакти від можливої корозії та переконатися, що рівень електроліту перебуває в нормі.

Перевірка рівня рідин

Наприкінці зими водію слід перевірити рівень моторного мастила та гальмівної рідини в автомобілі. Недолік масла може призвести до зносу двигуна та підвищеної витрати палива, тому важливо переконатися, що рівень масла відповідає рекомендаціям виробника. Також необхідно переконатись, що рівень гальмівної рідини знаходиться в межах допустимих значень. Це забезпечить ефективну роботу гальмівної системи та безпеку під час руху.

Раніше ми писали, як підготувати транспорт до продажу.

  • Вас може зацікавити:

Не всі про це знають: помилки, через які псується лак на кузові

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв