RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чому і як часто слід міняти гальмівну рідину: водіям озвучили поради

Регулярна перевірка та заміна гальмівної рідини є найважливішим завданням з технічного обслуговування автомобіля, що допомагає зробити водіння авто більш безпечним.

Про це повідомляє Suv News.

Значення періодичної заміни гальмівної рідини

Автомобільні фахівці одностайно стверджують, що гальмівна рідина відіграє вирішальну роль в ефективному функціонуванні гальм. Згодом вона піддається окисленню та поглинає вологу, що призводить до її деградації.

Читайте також: Який вигляд матиме новий електрокар від Renault в 2024 році: унікальні фото і відео

Це може призвести до утворення повітряних бульбашок у системі, що знижує ефективність гальмування, підвищує ризик аварійних ситуацій і може призвести до відмови гальм.

Частота заміни гальмівної рідини

Більшість автовиробників та експертів рекомендують замінювати гальмівну рідину приблизно кожні два роки або через 30 000 – 50 000 кілометрів пробігу.

Однак ці інтервали можуть змінюватись в залежності від умов експлуатації автомобіля та типу гальмівної рідини. У регіонах з високою вологістю або при інтенсивному використанні автомобіля заміна рідини може знадобитися частіше.

Процес заміни гальмівної рідини

Перед заміною гальмівної рідини слід переконатися, що автомобіль припарковано на рівній поверхні, а двигун вимкнено. Потім відкрийте капот і знайдіть бачок із гальмівною рідиною.

Далі, за допомогою спеціального інструменту або насоса, видаліть стару рідину з бачка. Тільки не викачуйте рідину повністю, щоб не допустити потрапляння повітря до системи.

Потім долийте нову гальмівну рідину в бачок до рівня, вказаного в посібнику користувача автомобіля. Після виконується прокачування гальмівної системи. Для цього по черзі натискаємо на педаль гальма в кожному колесі. Це дозволяє видалити повітряні бульбашки та забезпечити правильну роботу системи.

Завершивши процес заміни гальмівної рідини, перевірте рівень рідини у бачку. При необхідності долийте рідину до рівня, що рекомендується.

Додаткові поради

  • Тип гальмівної рідини: є різні типи гальмівних рідин. Використовуйте той, який рекомендований виробником автомобіля.
  • Колір гальмівної рідини: колір рідини може вказувати її стан. Темна рідина, що помутніла або змінила колір, свідчить про необхідність заміни.
  • Педаль гальма: якщо педаль гальма стала більш "м'якою" або втопленою, це може бути ознакою низького рівня гальмівної рідини або необхідності її заміни.

Раніше "Апостроф" публікував топ-15 авто з пробігом, популярним серед українців у 2023 році.

  • Вас також може зацікавити:

Ціни на бензин можуть різко змінитися: Кабмін ухвалив важливе рішення

Коли зупиняться ціни на пальне: з’явився втішний прогноз

В Україні подорожчали бензин та дизель: які зараз ціни на АЗС