RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як швидко відновитися після вживання алкоголю і коли можна сідати за кермо: ефективні поради

Багато хто вживає алкоголь і кермує автомобілем, але, якщо ви випили, потрібно знати, скільки часу має пройти, щоб сісти за кермо і не отримати неприємних наслідків.

"Апостроф" розповідає, які є методи позбавлення від наслідків вживання алкоголю.

Читайте також: Лікар розповів, чи допоможе активоване вугілля полегшити стан при похміллі

Після вживання спиртного сідати за кермо автомобіля можна лише тоді, коли алкоголь повністю вийде з організму. Це відбувається приблизно за добу. Тому ключовим у розумінні, коли сідати за кермо після алкоголю є тимчасовий фактор. Тобто період повного виведення алкоголю з людської крові - 20 годин.

Скільки часу має пройти, щоб не показав алкотестер та не отримати штрафу

Щоб не бути оштрафованим поліцією після вживання алкоголю, потрібно не допустити перевищення рівня встановленої законом норми алкоголю в крові. В Україні цей показник становить 0,2 проміле. Усі показники вищі за це будуть вважатися порушенням ПДР і спричинять покарання у вигляді чималого штрафу або жорсткіших санкцій.

Важливо пам'ятати, що ступінь сп'яніння безпосередньо залежить від алкоголю. Пиво, горілка, вино, віскі, коньяк по-різному впливають рівень проміле, і навіть різниться тривалість їх "вивітрювання" з організму. Наприклад, після 1 літра пива можна сідати за кермо через 5 годин.

Після вживання алкоголю важливо дбати про своє здоров'я та безпеку на дорозі. Навіть коли алкоголь залишається в організмі довгий час, можна скористатися кількома способами, щоб якомога швидше відновитися та повернутися до норми.

Розтирання вушних раковин

Розтирання вушних раковин може покращити кровообіг до голови та полегшити відчуття сп'яніння. Цей спосіб допоможе зняти деякі симптоми алкогольного сп'яніння.

Розминка ступнів

Розминка ступнів може активувати крапки на них, що покращує кровообіг. Це може допомогти відчувати себе бадьорішим і зосередженим.

Чищення зубів

Чищення зубів допомагає видалити залишки алкоголю та їжі з ротової порожнини і може покращити свіжість вашого дихання.

Ополіскування обличчя холодною водою

Ополіскування обличчя холодною водою може дати охолодний ефект і допомогти зняти відчуття сонливості та втоми, які часто супроводжують сп'яніння.

Ополіскування рота газованкою

Ополіскування рота газованою водою може допомогти видалити неприємний запах алкоголю з порожнини рота і освіжити ваше дихання.

Крім цих методів важливо пам'ятати, що ніщо не може замінити час, необхідний для того, щоб алкоголь повністю вивівся з організму. Тому, якщо ви плануєте керувати автомобілем, краще почекати, поки ви повністю відчуєте себе тверезими та здатними керувати безпечно. Важливо усвідомлювати, що керування автомобілем у стані сп'яніння є надзвичайно небезпечним і може призвести до серйозних наслідків для вас та інших учасників дорожнього руху.

Раніше "Апостроф" розповідав, які хвороби лікують медичним канабісом та які в нього корисні ефекти, доведені наукою.

  • Вас також може зацікавити:

Чому в Україні зросла кількість розлучень під час війни: пояснення психотерапевта

Як стабілізувати психічний стан після обстрілів: техніки самодопомоги

Сприяють здоровому сну: дієтолог назвав найкращі продукти і напої для вечері