RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нобелівка по літературі: відомий блогер вказав на унікальний момент

Відомий російський блогер Антон Носик назвав незвичайним, але заслуженим вручення відомому американському співакові Бобу Ділану Нобелівської премії з літератури.

Про це Носик написав у своєму блозі в Живому Журналі.

Він зазначив, що Боб Ділан, справжнє прізвище якого Циммерман, переміг таких корифеїв, як Філіп Рот, Амос Оз і Алеф-Бет Єгошуа.

Блогер вказав на те, що це унікальний випадок в історії Нобелівської премії: нагороду отримав не письменник, а автор текстів до пісень, який сам їх і виконує. За словами Носика, така перемога стала величезною несподіванкою для букмекерів.

Відомий блогер підкреслив, що нагорода дісталася 75-річному Ділану заслужено, тому що його вірші — внесок у культуру всього світу, причому не тільки англомовного.

У свою чергу видання "Вести" склало десятку найбільш знакових пісень нового нобелівського лауреата.

Пропонуємо вам послухати три композиції, які очолили цей топ-10: це Knockin' on heaven's Door (стала популярною після фільму "Достукатися до небес"), Never Let Me Go (Ділан співав її дуетом зі своєю нареченою Джоан Баез), Just Like a Woman (хіт переспівував багато хто з артистiв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі нагадали про українське походження Боба Ділана, який став нобелівським лауреатом з літератури.