RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Легендарна голлівудська актриса приєдналася до акції зі звільнення Олега Сенцова

Багатократна володарка премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук "Оскар" Мєріл Стріп приєдналася до акції на підтримку української політв'язня режисера Олега Сєнцова. Фото з табличкою #FreeSentsov оприлюднив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

"Після традиційної фотосесії ми опинилися в декількох метрах, і я вирішив, що якщо вже так вийшло, пані Стріп могла б стати ще одним адвокатом нашого кримчанина", - написав Найєм.

За його словами, на його подив Стріп була в курсі, що серед номінантів премії PEN International є засуджений режисер, але всіх подробиць його історії не знала.

Найєм розповів, що Стріп сама запропонувала зробити спільне фото. "Пізніше, під час нагородження, коли на екрані показували відеоролик про номінацію Олега премією, вона розплакалася. Вже після церемонії ми з нею говорили ще раз. Актриса сказала, що готова приєднатися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення Олега", - написав народній депутат .

Відзначимо, 26 квітня в Нью-Йорку незаконно утримуванного у полоні кремлівським режимом режисера Олега Сєнцова нагородили премією Американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт "Свобода писати".

Нагадаємо, в лютому 2017 року Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сєнцова.