RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У США помер відомий письменник

Вчора, 19 серпня, у віці 78 років помер Януш Гловацький, польський письменник і драматург, автор численних сатиричних творів.

Про це повідомляє "Радио Польша".

Януш Гловацький народився в 1938 році в Познані. Свій перший твір опублікував у 1960 році в "Альманасі молодих". Також він був автором сценаріїв до фільмів А. Вайди "Полювання на мух" (1969) і М. Пивовського "Рейс" (1970).

У 1981 році Гловацький поїхав у Великобританію на прем'єру вистави Kopciuch, поставленого за його п'єсою, де його застало військове положення, введене в той час у Польщі. Після цього Гловацький емігрував в США, де він написав кілька творів, зокрема "Полювання на тарганів", "Антігона в Нью-Йорку" і "Четверта сестра".

Януш Гловацький був лауреатом престижних літературних премій, таких як American Theatre Critics Association Award, John. S. Guggenheim Award, Hollywood Drama-Logue Critics Award і National Endowment for the Arts. У 2005 році письменник отримав Премію міністра культури Польщі в галузі літератури, а в 2011 році став лауреатом Літературної премії Варшави.

Фото: day.kyiv.ua

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у віці 89 років помер британський ведучий і актор Брюс Форсайт.