RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

СБУ дала відповідь по відомому режисеру з РФ, який допомагав бойовикам ДНР: ексклюзивний документ

Служба безпеки України ще в березні 2016 року заборонила в'їзд в Україну відомому російському режисерові Володимиру Меньшову, який надавав матеріальну підтримку бойовикам "ДНР" і виступав з відвертими антиукраїнськими висловлюваннями.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит "Апострофа".

Також у спецслужбі представили відповідь, чи відкривалося щодо Меньшова кримінальне провадження за фактом передачі ним на Донбас мільйона рублів у квітні 2017 року.

"За інформацією, наданою СБ України на Ваш запит від 28 серпня ц. р. компетентними підрозділами, повідомляємо, що за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань станом на 31.08.2017 року слідчими органів безпеки повідомлення про підозру вказаній Вами особі не здійснювалося.

В березні 2016 року Службою безпеки України було прийнято рішення про заборону на в'їзд в Україну зазначеному Вами громадянину РФ строком на п'ять років", - відповіли в СБУ.

Нагадаємо, про передачу мільйона рублів на Донбас від Меньшова в квітні повідомив російський письменник і соратник бойовиків "ДНР" Захар Прилєпін. Ця звістка викликала обурення в суспільстві.

Пізніше сам режисер підтвердив факт передачі грошей на Донбас і заявив, що не хотів оприлюднювати цю інформацію.