RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Злякався і втік: відомий українець розповів, як Райкін міг уникнути зриву концерту в Одесі

Російський актор і режисер Костянтин Райкін міг би уникнути зриву свого концерту в Одесі, якби на сцені пояснив свою позицію щодо окупації Криму.

Про це в Facebook написав український художник Олександр Ройтбурд.

"Мені дуже шкода, що в Одесі зірвали концерт Райкіна. Райкін - це не Світлана Лобода. Це дуже хороший і розумний артист. Його аудиторія і в Росії, і тут - це милі, культурні, ліберальні, інтелігентні люди", - зазначив він.

Також художник розповів про свою зустріч напередодні заходу з активістом Сергієм Стерненком, який потім взяв безпосередню участь у зриві концерту. Вони обговорювали інтерв'ю артиста, в якому той радів анексії.

"Я переконував його, що трирічної давності інтерв'ю Райкіна - не показник, що тоді він був залежний від бюджетного фінансування і зобов'язаний був продемонструвати лояльність, що він повівся на пропаганду і не міг передбачити наслідків захоплення Криму, в тому числі і десятки тисяч смертей на Донбасі. а в сьогоднішній Росії він в полуопалі і, швидше за все, шкодує про свої тодішні вірнопіддані захоплення. і що він, напевно, не може собі дозволити відверто виступити проти режиму, тому що режим може легко перекрити йому кисень. Тому надмірно вимагати від нього прямого засудження путінської політики. але треба надати йому можливість відмежуватися від свого колишнього кримнашізма в максимально дипломатичній формі", - зазначає Ройтбуд.

Однак Райкін не скористався цією можливістю і, за словами художника, просто втік зі сцени після питання про Крим.

"І коли його самого (і, на жаль, що не в дипломатичній формі) запитали на сцені, чий Крим, він не сказав, що шкодує про те, що повівся на пропаганду, не міг передбачити наслідків захоплення Криму, десятки тисяч смертей, що шкодує про тодішні вірнопідданих захоплення, що не відмежувався від свого колишнього кримнашізма в максимально дипломатичній формі. Ні. він просто злякався і втік. Зас*ав шановний Костянтине Аркадійовичу", - повідомив він, додавши, що Райкін заслужив зрив концерту.

Як повідомляв "Апостроф", зрив концерту Райкіна в Одесі активно обговорюють користувачі мережі.