RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

"Біг з перешкодами" за українською пенсією: відома художниця вказала на абсурд у вимогах жителів окупованого Донбасу

Відома художниця Алевтина Кахідзе вважає, що "антиукраїнські" жителі Донбасу суперечать самі собі, коли вимагають українські пенсії.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апострофу".

"Антиукраїнські літні люди (на мій погляд, є проросійські, а є антиукраїнські), які є досі громадянами України і мають право на цю пенсію, кажуть, мовляв, "от ми все життя робили, ми заробили цю українську пенсію". Але ти розумієш, що у цих людей відсутнє розуміння причинно-наслідкових зв'язків. Чому? Якщо вони антиукраїнські налаштовані, значить, вони бажають Україні не добробуту і розвитку, а, навпаки, смерті. Вірно? Але в такому разі вони взагалі не зможуть цю пенсію отримати, її ж їм платять працездатні молоді люди, такі, як ми з вами. А оскільки вони бажають Україні не благополуччя, а смерті, то виходить, що якщо вона дійсно зникне як держава, то їм ніхто ніколи її не нарахує. І це ознака того, що вони не розуміють ситуацію", - розповіла Кахідзе.

"Це насправді змінює твою позицію. Ти їх вже не засуджуєш, вони тобі здаються дуже маленькими, безпомічними, зовсім вже не агресивними, а смішними", - додала художниця.

Також вона зазначила, що український уряд постійно ускладнює правила отримання пенсій, але при цьому старі люди на Донбасі "і це подолали, і це".

"Я ще не дійшла до цього малюнка, але я обов'язково намалюю біг з перешкодами, щоб отримати українську пенсію", - заявила художниця.

Читайте докладніше про війну на Донбасі і жителів окупованих територій в інтерв'ю Алевтини Кахідзе "Апострофу" На жаль, симпатики ДНР хочуть того ж, що і прихильники України.