RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії розгромили фільм топ-пропагандистки Кремля про Керченський міст

У Росії розкритикували фільм "Кримський міст", знятий продюсером і режисером Тіграном Кеосаяном за сценарієм його дружини, шеф-редактора Russia Today Маргарити Сімоньян.

Про це повідомляє Крым.реалии.

Зокрема, станом на 5 листопада, на російському сайті "Кинопоиск" фільм "Кримський міст" оцінили 5481 глядачів, рейтинг картини становить 2.738 з 10. Найбільша в світі база даних по фільмах і кінематографістам IMDb дає фільму оцінку 1,6 з 10.

Відомий російський кінокритик Антон Долін зазначив, що "ця картина схожа на здурілу машину часу".

"Говорячи про події 2018 року, картина переносить нас одночасно і в 1930-і, коли у вітчизняному кінематографі були прийняті бадьорі виробничі кіноромани про великі будови (по всьому схоже, що в Криму теж будують комунізм), і в 1990-ті, коли в Росії робилося життєрадісне, недоладне і байдуже до будь-яких очікувань реального глядача кооперативне кіно", - йдеться в рецензії Долина.

Причому фільм не можна назвати навіть пропагандою, вважає він.

"Гарячі голови могли б назвати "Кримський міст" пропагандою. І дарма. Пропаганда - це організована машина, керована розумним і цинічним машиністом звідкись зверху. Тут ми бачимо інше - божевільну фантасмагорію, гранично далеку не тільки від реальності (це добре), але і від елементарних законів і правдоподібності; світ, безнадійно викривлений благодушною фантазією закоханих у владу лоялістів", - резюмує російський кінокритик.

Російське видання "Афіша" публікує рецензію кінокритика Єгора Бєлікова, який після перегляду картини стверджує, що "це все абсолютно жахливо і досить нестерпно, щоб про фільм ніколи більше не згадувати".

"Кримський міст. Зроблено з любов'ю!"- це, можливо, найдивніша, перверсивна і тому ненавмисно смішна спроба витратити державні гроші на фільм, який вирішено було зняти з важливого приводу. Треба було відзначити відкриття моста - і зняли фільм", - пише в своїй рецензії Бєліков.

Автором сценарію фільму виступила головний редактор телеканалу Russia Today Маргарита Симонян. Головні ролі виконали Олексій Демидов, Катерина Шпіца, Артем Ткаченко, Юрій Стоянов, Ірина Розанова, Альона Хмельницька, Лаура Кеосаян, Софія Зайка. Режисер фільму - Тигран Кеосаян. У російський прокат картина вийшла 1 листопада.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео, на якому видно, як в напрямку анексованого РФ Сімферополя рухається велика колона військової техніки.

Раніше повідомлялося, що Росія перетворила Крим в базу для підготовки бойових операцій в Сирії. За словами постпреда України при ООН Володимира Єльченка, мілітаризація Росією Криму - безпрецедентна.

Детальніше на цю тему читайте в матеріалі "Апострофа": Як далеко Путін зайде в мілітаризації Криму.