RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Фільм про 10-річного хлопчика з Донбасу потрапив в шорт-лист "Оскара": що про нього відомо

Фільм данського режисера про хлопчика з Донбасу "Віддалений гавкіт собак" увійшов до короткого списку кінопремії "Оскар".

Про це повідомляє видання "Громадське".

Стрічка стала однією з 15 претендентів на перемогу в номінації "Кращий документальний повнометражний фільм".

"Тепер ми в списку 15 кращих документалок світу. У січні назвуть п'ятірку номінантів Пліч-о-пліч з нами тааак неймовірні конкуренти, аж дух захоплює...", - написав у Faсebook асистент режисера фільму Азад Сафаров.

Спочатку на епретендовалі 166 фільмів. П'ятірку основних номінантів оголосять у січні 2019 року - за місяць до церемонії "Оскар" в Лос-Анджелесі.

Разом з фільмом про Донбас в шорт-лист також увійшли документальні стрічки: "На її плечах", "RBG", "Будеш моїм сусідом?", "Злочин + покарання" та інші.

Документальний фільм "The Distant Barking of Dogs" датсько-шведсько-фінського виробництва розповідає історію 10-річного хлопчика Олега з Донбасу, який живе у лінії фронту. Його знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Село Гнутове поблизу Маріуполя знаходиться під контролем України, але регулярно потрапляє під обстріл.

Як повідомляв "Апостроф", український документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (анг. The Distant Barking of Dogs) переміг на фестивалі в шведському місті Гетеборг.