RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Щит від "русского мира": в мережі з'явилися фото іграшкових українців, відомих у всьому світі

Українцям представили нову незвичайну колекцію іграшок - це фігурки відомих українських літераторів, яких зобразили у вигляді бійців ЗСУ.

Світлини колекції опублікували на Facebook-сторінці "Теплі іграшки".

Творці іграшок пояснюють, що незвичайні фігурки задумали, як відповідь на культурну експансію держави-агресора Росії. Вони мають продемонструвати усьому цивілізованому світові, що українці - не малороси, як це подає російська пропаганда, а нація, який є ким пишатися.

У колекції 10 мініатюрних фігурок українських письменників, які стали бійцями на фронті. Разом - Літературна чота, або Воїни слова. Творці намагалися представити різні види військових спеціальностей. Кожну обирали, дивлячись на характер прототипа. Кожен із літераторів у новій іпостасі також отримав позивний.

Серед іграшок - гранатометник Тарас "Прометей" Шевченко, військовий медик Леся "Мавка" Українка, снайперка Ольга "Земля" Кобилянська, десантник Григорій "Фонтан" Сковорода та інші видатні митці.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як писав "Апостроф" раніше, рік тому українців потішила колекція від "Теплих іграшок", у якій відомих політиків зобразили у вигляді простих українців. Серед них - пенсіонерка Юлія Тимошенко, шинкар Арсеній Яценюк, кондитер Петро Порошенко та інші.