RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Рамадан 2021: заборони і звичаї мусульманського посту

Рамадан - місяць очищення душі і тіла в культурі мусульман. У 2021 року Рамадан почнеться із заходом сонця 13 квітня.

"Апостроф" розповідає про звичаї і заборони Рамадану.

Щороку пост випадає на різні дати, бо пов'язаний з мусульманським календарем. В цьому році першим днем священного місяця є 13 квітня, а останнім - 12 травня.

Протягом місяця Рамадан мусульмани в денний час відмовляються від їжі, пиття, куріння і інтимної близькості. Це має зміцнити їхню віру і приборкати пристрасті. Рамадан в ісламі - це спосіб заробити вічний Рай. Від дотримання Рамадану звільняються неповнолітні, люди похилого віку та люди з захворюваннями, які не можуть витримати піст, а також вагітні та жінки. Можуть не дотримуватися посту і мандрівники, якщо вони знаходяться далеко від дому.

Кожен день посту розділений на дві частини. Період утримання триває від світанку до заходу сонця - не можна пити, їсти і мати інтимний зв'язок. Від заходу до світанку дозволено їсти, пити і мати відносини. Віруючим відведені дві трапези: іфтар і сухур.

Крім звичайних п'яти молитов, щоночі мусульмани здійснюють ще одну молитву - намаз (таравіх). За твердженням ісламських віруючих, Аллах обдаровує людей за кожне скоєне ним добро в дні Рамадана.

Раніше "Апостроф" писав, коли буде православний Великдень.