RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Пушкінопад" в Україні: у яких містах демонтували пам'ятники російському поетові

По всій Україні почали демонтувати пам'ятники російському поетові Олександру Пушкіну – скульптури вже знесли у Тернополі та Ужгороді, а найближчим часом приберуть у селі на Львівщині.

Так, у Тернополі пам'ятник демонтували рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради, пояснюючи це тим, що злочини росіян проти українського народу перекреслили всю культуру російського народу, тому "все російське треба демонтувати".

В Ужгороді погруддя російського поета знесли з тієї ж причини. Крім цього, у місті також розглядається питання перейменування вулиць, які мають імена російських письменників.

Рішення про знесення скульптури також ухвалили у селі Заболотівці Львівської області, його демонтують найближчими днями.

У Дніпрі на пам'ятнику Пушкіна намалювали символіку окупантів – літеру Z, ймовірно, із натяком його демонтувати. Проте, начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради заявила, що поки не буде ухвалено закон "про деРФекалізацію", пам'ятник зносити не будуть.

Раніше ми писали, що ще до війни Путін погрожував Україні "справжньою декомунізацією".