RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Який внесок зробили українці у світове мистецтво: в Києві проведуть дискусію "Україна в авангарді"

20 березня о 17:00 у найбільшій галереї сучасного мистецтва в Україні Art Ukraine Gallery (простір 3-го поверху ТЦ "Домосфера", Столичне шосе, 101) відбудеться захід-дискусія "Україна в авангарді"

В основі заходу — презентація книги "Мистецтво світу. Внесок України" за співавторством знаменитого історика мистецтва й подвижника "українського авангарду" Дмитра Горбачова та відомого мистецтвознавця Валентина Соколовського.

Книгу "Мистецтво світу. Внесок України" вже назвали Біблією українського мистецтва - це унікальне видання викристалізовує ієрархію розвитку світових мистецьких тенденцій, доводячи вплив українських митців на течії у світовому мистецтві.

"Радію, що презентація цього фоліанту та мистецька дискусія "Україна в авангарді" відбудеться саме в нашому мистецькому просторі Art Ukraine Gallery, в якому на сьогодні представлений широкий спектр українських сучасних митців, більшість із яких увійшли в дане видання" — акцентувала заслужена діячка мистецтв України, співзасновниця та кураторка Art Ukraine Gallery Наталія Заболотна.

В дискусії "Україна в Авангарді" також візьмуть участь відомі українські митці Віктор Сидоренко, Анатолій Криволап, Олександр Дубовик, Олег Тістол. Свою участь також підтвердили українські колекціонери, меценати та арт критики. Модераторкою зустрічі стане Наталія Заболотна.

"Українське мистецтво містить найголовніші світові течії — античність, готику, ренесанс, бароко, рококо, класицизм, романтизм, модерн, різні течії модернізму. Наша з Валентином Соколовським книга висвітлює внесок України та його дотичність до розвитку світового мистецтва, від палеоліту до наших днів. В цій книзі ви знайдете виразне втілення нашого мистецтва у світовому контексті через події, твори та видатних митців", — зазначив Дмитро Горбачов.

В рамках заходу відбудеться благодійна лотерея з супер-лотом, яким стануть раритетні примірники видання першого пілотного тиражу книги "Мистецтво світу. Внесок України". Кошти з лотереї будуть спрямовані на перевидання книги.

ART UKRAINE GALLERY стала найбільшою в Україні галереєю сучасного мистецтва, була відкрита у форматі першої благодійної галереї у квітні 2023 за ініціативи та під кураторством відомої культурної діячки, президентки Фонду гуманітарного розвитку України — Наталії Заболотної, спільно з громадською діячкою, співзасновницею й очільницею ГО "Відчуй" Людмилою Пишною.

За рік з дня відкриття галереї, під час благодійних аукціонів, галереєю було зібрано 3,5 млн гривень, за них для "Охматдиту" було придбано кабінет діагностики слуху, лор-установку та кабінет післяопераційної реабілітації. 700 тисяч грн також спрямовано на закупівлю кількох сотень захисних навушників і фільтрів військовим.