RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Річниця Art Ukraine Gallery: митці відзначили річницю першої в Україні благодійної галереї сучасного мистецтва

19 квітня Art Ukraine Gallery у колі відомих українських художників, меценатів, журналістів відсвяткувала перший день народження. У співпраці з галереєю позначилася велика кількість українських художників, зокрема через її благодійну місію – адже головними бенефіціарами її є діти, які проходять лікування й реабілітацію в дитячій лікарні "Охматдит".

"Art Ukraine Gallery — це потужний культурний осередок, який вкотре доводить, що мистецтво не лише надихає, а й рятує", - зазначив один із найвідоміших українських митців сучасності Анатолій Криволап.

"Ми маємо намагатися робити задля наших людей все можливе й неможливе, те, що вміємо й можемо. Дійсно, було чимало скептиків щодо нашого наміру відкрити велику благодійну галерею в розпал повномасштабної війни. Але нинішній результат більш ніж красномовний. Протягом року ми представили більше ніж 500 творів мистецтва. Ми системно працюємо з ТОП-30 українськими митцями, імена яких вкарбовані в літопис історії української культури. За рік роботи галереї, під час благодійних акцій було зібрано більше 3,5 млн грн. За ці кошти, для найбільшої дитячої лікарні країни НДСЛ "Охматдит" ми придбали та передали найнагальніше: три кабінети для виснажених важкими хворобами дітей, серед яких більше 200 поранених. Це кабінети післяопераційної реабілітації, діагностики слуху та лор-установку. Я щиро дякую українським художникам, які віддають частину коштів із придбаних робіт для добрих справ", — повідомила президентка Фонду гуманітарного розвитку України, співзасновниця та кураторка Art Ukraine Gallery Наталія Заболотна.

Крім допомоги дітям з "Охматдиту", галерея спрямувала близько 800 тис грн на закупівлю звукових фільтрів для захисту слуху військових і на реабілітацію військових з порушенням слуху в рамках проекту ГО Відчуй "ЧУЄШ + +".

"Втрата слуху у людини не помітна для суспільства. Ми не завжди розуміємо, що перед нами співрозмовник, який не чує… Саме робота з військовими, які вже мають зниження слуху дає розуміння наскільки гостро стоїть проблема зі збереженням його у захисників і захисниць, і яка велика робота попереду" — каже співзасновниця галереї, очільниця ГО "Відчуй" Людмила Пишна.

Art Ukraine Gallery з нагоди першої річниці представила мега проект Extra Large, який об'єднує знакові імена, потужні за сенсами та розмірами арт-об'єкти, 365 унікальних творів, створених українськими художниками, скульпторами та фотографами. У центральній частині експозиції розташований спеціальний кураторський проект "Золотий перетин. Діалог двох геніїв", створений на основі знакових робіт двох скульптора Олександра Сухоліта, якого називають "українським Пікасо" та найдорожчого українського митця Анатолія Криволапа.

Також у постійній експозиції галереї безліч творів іменитих майстрів, таких як Арсен Савадов, Олег Тістол, Микола Маценко, Віктор Сидоренко, Роман Мінін, Ліна Кондес, Оксана Мась, Макс Вітик, Роман Михайлов, Єгор Зігура, Ілля Чичкан, Маша Шубіна, Оля Рондяк, Назар Білик, Ганна Криволап, Ігор Гайдай, Петро Лебединець, Володимир Сай та інших відомих художників.

Art Ukraine Gallery відкрита у ТЦ "Домосфера", Столичне шосе, 101, 3 поверх, кожен день з 11:00 до 19:00