RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Чому українські підлітки слухають російську музику? журналістка поговорила з юними фанами Монеточки і Noize MC

Українські підлітки на третій рік повномасштабної війни з Росією слухають російську музику, адже блогери з соцмереж, з яких вони беруть приклад, продовжують це робити, а також тому, що в Україні немає державної політики щодо нетерпимості до культурного продукту з РФ.

Про це розповіла журналістка Лєна Чиченіна у своєму блозі на сайті "Антоніна".

Вона зазначила, що зустріла підлітків, які гучно слухали російську музику, на міському пляжі в Києві. Журналістка підійшла до них поспілкуватися і почула контраргумент – нібито деякі російські виконавці роблять більше для України, ніж деякі українські.

"Є, наприклад, та ж Монеточка, яку ми тільки що слухали. Вона виступає в Європі, робить збори для українців. Виїхала одразу з Росії з початком повномасштабного. Так само Noize MC, він теж виїхав. Чому не можна слухати їх? Якщо вони зробили більше, ніж деякі українські співаки, які співали українською, але виїхали. Наприклад цей, "Вовчиця"… Винник. То я його і слухати не буду", - розповів один з них.

Також підлітки розповіли, що аналогічний український культурний продукт українською мовою вважають недостатньо якісним, в той же час гарної думки про деяких українських виконавців, які співали російською до повномасштабної війни, як приклад – Валентин Стрикало.

Разом із цим вони повторили нещодавні наративи блогерів з Instagram, які заявляли про "зацікавленість" української влади у війні, і закликали "відправити на фронт депутатів і їхніх дітей".

Журналістка Лєна Чиченіна висловила думку, що проблема у відсутності державної стратегії в інформаційній політиці, зокрема для протидії російським вкидам в соцмережах.

Раніше акторка Ірма Вітовська зізналась, що її син-підліток іноді розмовляє російською, щоб сподобатися одноліткам.