RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Історія кохання після загибелі Землі: творці першого українського Sci-Fi розповіли про свій фільм

На Міжнародному кінофестивалі TIFF у Торонто 8 вересня відбулась прем'єра українського sci-fi фільму "Ти — космос" режисера Павла Острікова. Фільм був представлений в конкурсній програмі Discovery (Відкриття), також після прем'єри став доступним тизер кінокартини.

Не прем'єрі фільм представили режисер фільму Павло Остріков і продюсер Володимир Яценко, вони підняли на червоній доріжці червоно-чорний прапор ОУН.

Відомий Павло Остріков роботою над першим українським серіалом, що був представлений на Netflix – "Перші дні".

"Я почав працювати над фільмом "Ти — космос" ще у 2015 році, навіть не уявляючи, куди приведе мене ця історія. За всі ці роки вона стала для мене всім: прихистком у важкі часи, уявним "макгафіном", що вів мене уперед і, звичайно, непростою головоломкою, яку я відчайдушно намагався вирішити разом з великою командою. Зараз я відчуваю лише радість, що нарешті ця історія про останнє кохання у Всесвіті зустрінеться з глядачем", — коментував фільм режисер.

Головний герой фільму "Ти — космос"- далекобійник Андрій, який вважає, що залишився останньою людиною у Всесвіті, аж поки на зв'язок з ним не вийшла француженка на ім'я Катрін і він вирушає до неї назустріч.

Виконавцем головної ролі став актор Володимир Кравчук, який захищає Україну в лавах ЗСУ.

Фільм почали знімати ще у 2021 році, до повномасштабного вторгнення росії в Україну, роботу завершено у 2023 році. Протягом двох місяців для фільму збудували п’ять житлових модулів та інші декорації.

"Здавалося абсолютно нереальним створити справжній український Sci-Fi з невеликим бюджетом. Мені про це казали всі продюсерські лабораторії. Але ми наполегливо до цього йшли і створили неможливе", — сказав продюсер Володимир Яценко.

Нагадаємо, раніше на Венеційському кінофестивалі пройшла прем'єра документального фільму "Пісні землі, що повільно горить" – історії про те, як українці і Україна змінювалися з плином війни.