RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Інцидент з "нападом" на банк Коломойського в Києві: з'явилися нові деталі

Співробітники СБУ вранці 17 червня у Києві в одному з відділень "Приватбанку" проводили операцію із затримання кур'єра конвертаційного центру, що деякі ЗМІ помилково прийняли за пограбування банку.

Про це повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

"Співробітники Служби безпеки України в рамках розслідування кримінального провадження про діяльність конвертаційного центру затримали у приміщенні відділення "Приватбанку" в Києві чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в тому, що був кур'єром конвертаційного центру", – сказала речник СБУ Олена Гітлянська.

Вона зазначила, що СБУ проводила операцію із затримання у відділенні банку, оскільки чоловік, підозрюваний у злочині, є співробітником цього відділення.

Також Гітлянська підкреслила, що до самого банку в СБУ немає абсолютно ніяких претензій, і те, в чому обвинувачується затриманий, не має жодного відношення до діяльності "Приватбанку".

За її словами, затримання проводилося в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 258 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

"Колеги, інформація про озброєне пограбування нашого відділення в Києві, м'яко кажучи, не відповідає дійсності. Був факт проведення СБУ слідчого експерименту, що не стосується самого банку", - повідомили в "Приватбанку".

Як повідомляв "Апостроф", у квітні в Києві було скоєно збройне пограбування банку в районі ж/д вокзалу.