RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Києві розгорівся скандал через розборки судді з копами: опубліковано відео

Патрульні Києва затримали суддю Солом'янського районного суду Вікторію Кицюк, навколо чого розгорівся скандал.

Відео з моментом затримання опубліковано на сторінці в Facebook начальника департаменту патрульної служби МВС Євгена Жукова.

Кицюк на своєму авто заблокувала проїзд. На прохання інших водіїв та поліцейських перепакувати автомобіль вона відповіла відмовою. Після того як копи попросили її пред'явити документи, суддя вийшла з авто і сказала, що вона не водій і документи показувати не буде. Пізніше патрульні прийняли рішення затримати суддю.

Повідомляється, що пізніше на місце подій приїхав знайомий Кицюк, який, за словами Жукова, був у стані алкогольного сп'яніння.

У той же час на сторінці Солом'янського районного суду у Facebook повідомляється, що під час затримання Кицюк патрульні перевищили повноваження, наділи їй кайданки й заподіяли тілесні ушкодження. Зазначається, що суддя пройшла медичний огляд і отримала висновок про наявність на її тілі побоїв. Після цього Кицюк подала відповідну заяву в прокуратуру.

Жуков зазначив, що патрульним вже загрожує покарання за те, що не оформили документи щодо затримання до кінця. Також над ними нависла загроза понести ще й кримінальну відповідальність за перевищення повноважень.

На бік Кицюк стали у Раді суддів України. Там висловили глибоке обурення діями патрульних і направили звернення керівництву правоохоронців.

Підтримав суддю і її колега, ветеран АТО Олександр Мамалуй. Він розкритикував поведінку патрульних і вказав на їх помилки під час затримання.

Як повідомляв "Апостроф", мережі обурило відео з суддею з Полтави під час затримання поліцією.