RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мережу розбурхали фото та відео людини з гранатометом в офісі ОУН 9 травня: з'явилося пояснення

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука опублікував скріншот відео, на якому видно, що у віконному отворі офісу ОУН в Києві стоїть людина з гранатометом.

"9 травня. Офіс ОУН у Києві. Людина з гранатометом цілиться в натовп. Як думаєте, варто було туди вводити поліцію?", - підписав зображення Тука.

Користувачів мережі збентежило, що це скріншот відео з плашкою російського пропагандистського відеоагентства Ruptly (входить до складу RT). Також їх обурили дії правоохоронців.

Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook також показав фото з офісу ОУН та знімок гранатомета, який був виявлений під час обшуку.

"В ході невідкладного обшуку, який проходив в рамках чинного законодавства, з'ясувалося, що тубус, на щастя, виявився порожнім. Виникає питання, а якщо ні?!... Хто міг знати, що в голові у цього "патріота" з гранатометом в руках. Так як повинна була діяти поліція?", - підписав знімки Шкіряк.

Інцидент також прокоментував народний депутат, позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Нагадаємо, вранці 9 травня офіс ОУН в Києві заблокували правоохоронці. Також відбулися сутички між активістами організації та поліцейським. Після з'явилася інформація про штурм офісу ОУН правоохоронцями.