RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Війська НАТО пройдуть по Києву у День Незалежності України

У військовому параді в Києві на вул. Хрещатик і Майдані Незалежності у День Незалежності України візьмуть участь військові з'єднання країн-членів НАТО.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак під час перебування в Брюсселі, передає прес-служба оборонного відомства.

"Під час робочої поїздки в штаб-квартиру НАТО і двосторонніх переговорів з іноземними колегами, я запросив їх в Україну на День Незалежності. Йдеться про представників країн, з якими співпрацюємо для того, щоб вони також разом з нашими військовими взяли участь у військовому параді з нагоди 26-ї річниці незалежності України ", - розповів Полторак.

За його словами, планується, що іноземні військові підрозділи братимуть участь у параді в складі самостійних парадних розрахунків.

Зокрема, литовсько-польсько-українська бригада буде йти окремим підрозділом, інші підрозділи планують брати участь самостійно.

"Це будуть нововведення, які мають зацікавити українців, і серйозно підняти моральний дух наших військових", - підсумував Полторак.

Читайте також матеріал "Апострофа" про те, чи потрібно проводити військовий парад до Дня Незалежності – "Танки в центрі Києва: ветерани АТО і військові експерти розійшлися в думках".