RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Штурм Жовтневого палацу в Києві прихильниками Саакашвілі: з'явилися дані про постраждалих

В ході зіткнень, які виникли при спробі прихильників лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі захопити Жовтневий палац в Києві, постраждали 32 правоохоронця.

За інформацією відділу комунікації поліції Києва, співробітники правоохоронних органів потрапили в лікарню після отруєння невідомим газом, який розпилювали мітингувальники. У числі постраждалих 15 бійців Національної гвардії і 17 поліцейських. У деяких діагностовано забої тіла.

Точної інформації про те, чи є постраждалі серед активістів, немає. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста в коментарі агентству "Укрінформ" повідомляли, що з травмами до них ніхто не звертався, але просили підійти через застосування сльозогінного газу. Були зафіксовані випадки опіку очей.

У свою чергу в поліції відзначили, що за фактами зіткнень біля Жовтневого палацу відкриті три кримінальних виробництва: по ст. 15 ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Про те, як в Києві проходили "Марш за імпічмент" і штурм Жовтневого палацу читайте в матеріалі "Апострофа": Саакашвілі, сутички з поліцією і димові шашки: яскраві фото Маршу за імпічмент в Києві.