RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Намагаються зам'яти: Найєм вказав на дивацтва в справі про його побиття в центрі Києва

Справу про побиття нардепа Мустафи Найєма в центрі Києва, яке відбулося 30 квітня, намагаються зам'яти.

Про це сам потерпілий написав на своїй сторінці в Facebook.

Депутат зазначив, що спочатку всі троє затриманих проходили за статтею про умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, в той час як тепер справу намагаються перекваліфікувати в акт хуліганства.

"Зараз з незрозумілої мені причини, затриманим пред'явлено підозру тільки в хуліганстві, хоча спочатку всі четверо проходили по 122-й, оскільки епізодів побиття було два і участь в них брали кілька людей, - підкреслив Найєм. - При цьому слідство досі не звернувся в суд з проведення мені судово-медичної експертизи і доступу до матеріалів медичного обстеження".

У той же час, за його словами, четвертий учасник побиття не тільки не був затриманий, а й устиг вилетіти в Баку з Борисполя, а його авто так і не було знайдено.

"У мене немає відповідей на питання, чому все так. Я знаю, що на кількох людей в різних структурах вже вийшли з пропозицією домовитися - справу зам'яти, хлопців відпустити і спустити на гальма. Я щиро сподіваюся, що і слідчі, і прокуратури зараз грають на стороні закону, а не на стороні тих, що домовляються", - підкреслив Найєм.

Як повідомляв "Апостроф", 30 квітня на Бессарабській площі в Києві Мустафа Найєм відмовився пропустити водія, який порушував ПДР, після чого почався конфлікт, який переріс в групове побиття політика.