RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Жорстокий напад на ветерана АТО в Києві: з'явилися відомості про стан потерпілого

Захисник Донецького аеропорту Дмитро Вербич, на якого ввечері 2 травня в Києві було скоєно напад, найближчий тиждень проведе в лікарні.

Про це сам потерпілий повідомив в коментарі "Фактам".

"Рана дуже глибока. Є ризик зараження, тому поки про виписку мова не йде", - сказав Вербич.

Також він розповів, що раніше не зустрічав молодих людей і дівчат, які напали на нього.

"Не маю уявлення, хто це. Для мене це шок. Я йшов в центр, де збирався зустрітися з друзями. Звернув з вулиці Костянтинівській в провулок - і відразу ж отримав удар ножем в спину. Вони підбігли ззаду. Я їх не помітив. Тільки коли мене штрикнули ножем, зрозумів, що щось відбувається. Розвернувся - і мені в обличчя бризнули з газового балончика. Я втратив зір. Спробував утекти, але вони наздогнали. Я зрозумів, що якщо буду тікати, вони в будь-якому випадку наздоженуть і доб'ють мене. Вони намагалися добити мене молотками, але я почав відбиватися. Потім вони втекли. Побачивши, що сходжу кров'ю, я подзвонив друзям...", - згадує він.

Адвокат Наталія Фещік заявляє, що поки немає підстав вважати, що напад пов'язаний з професійною діяльністю або участю Вербича в АТО.

"Можливо, це якийсь жорстокий флешмоб в стилі "Синіх китів" тощо. Судячи з фотографій, трьом хлопцям, які напали на Дмитра, максимум 20 років, а дві дівчини ще молодше. Одна з них знімала те, що відбувається на відео. Вони йшли за Дмитром, наздогнали його. Очевидно, що все було сплановано. Ще можна припустити, що це якось пов'язано, наприклад, з річницею трагічних подій в Одесі. Але повторюся - це лише здогадки. Конкретних версій поки немає", - сказала вона.

Нагадаємо, поліція кваліфікувала подію як хуліганство.

Як повідомляв "Апостроф", в поліції оприлюднили фотографії зловмисників, які напали на Дмитра Вербича в Києві.