RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Насіров виселяє митців з будівлі в центрі Києва: в мережі розповіли про новий скандал

Колишній глава Державної фіскальної служби України Роман Насиров отримав контроль над будівлею в центрі Києва за адресою вулиця Рейтарська, 8Б. Раніше в цій будівлі збиралися художники, письменники та інші творчі особистості. У них було досягнуто домовленостей з попередніми власниками будівлі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав київський активіст Назарій Кравченко.

У коментарі "апостроф" активіст зазначив, що по цьому адресу знаходиться виставковий зал "Дукат" і художня лабораторія Educatorium. За інформацією Кравченко, будівля під свій контроль отримав такий собі Олександр Глімбоцька - тесть екс-глави УКРІНФОРМ Насирова.

"Художникам сказали терміново виселятися", - говорить Кравченко.

Він також розкрив цікаві деталі. "Поруч стоїть лікарня, яку продали на аукціоні. Як тільки було оголошено переможця, то будівля спробували підпалити. Випадковий очевидець вчасно помітив пожежу і його встигли загасити.

Активіст вважає, що у Насирова є певні плани на зазначені будівлі.

"Художників виселяють. Будівля сусідній лікарні відразу після покупки підпалюють. Я не знаю, які там плани у Насирова, оскільки забудувати офіційно цю територію не можна (будівлі знаходяться на природоохоронній території Софії Київської). Подивимося, що там буде твориться далі", - говорить Кравченко в коментарі "Апострофу".

"Чекаємо новий ТЦ або готель на Рейтарській", - пише активіст на своїй сторінці в Facebook.

Втім, в коментарі виданню сам Роман Насиров уточнив, що власність, про яку йде мова, належить не йому, а його тестю Олександру Глімбовському, який розглядає будівлю як інвестицію і свій власний корпоративний офіс без будь-яких реконструкцій, крім внутрішнього ремонту та приведення в порядок фасаду.

"Що стосується художників, то їх не "виселяють", а, навпаки "вселяють", надавши пільгові умови - оренду всього за 2.5 доларів за квадратний метр, що дозволить їм відбутися як проекту", - зазначив політик.

Крім того, він стверджує, що з орендарями заздалегідь обговорили момент проведення всередині будівлі ремонтних робіт, на час якого офіс необхідно буде тимчасово звільнити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: