RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Києві поліція влаштувала хамські розборки з драматургом: в мережі скандал

У Facebook розгорівся скандал навколо дій загону Національної поліція України, яка без пояснення причин намагалися провести огляд речей шефа-драматурга і арт-директора PostPlayТеатру Дениса Гуменного і його дружини Яни.

За словами Дениса, 31 липня близько 16 години в Києві на вулиці Нижньоюрківській, 39 їх зупинив патруль Нацполіціі і, без пояснення причин, а також відмовившись представитися, спробував провести огляд особистих речей.

На прохання дружини Гуменного про те, щоб для огляду її речей була викликана жінка-поліцейський, представники Нацполіціі відповіли відмовою. В результаті пара викликала другий патруль, який приїхав через 30 хвилин.

Авто патрульної поліції. Фото з Fb Дениса Гуменного

За словами Гуменного, весь цей час до нього "зверталися на" ти "чомусь називали"Віталійович".

"Увесь цей час поліцейські говорили, що претензій до мене немає, і я можу йти, а ось Яну звинувачували в тому, що "вона не знає законодавство, але знає тільки, що таке фен і драп"... Спочатку намагалися психологічно тиснути, а коли зрозуміли, що марно - сказали, що не чекатимуть другого екіпажу і поїдуть", - написав Гуменний.

Пізніше, коли прибув другий патруль "перший патруль мотивував наше затримання тим, що ми "різко відійшов осторонь" коли вони на своєму Мітсубіші їхали прямо на нас".

Після огляду речей Яни пару відпустили. Гуменний повідомив, що вони з дружиною мають намір написати скаргу до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі.

Яна Гуменна на своїй сторінці у Facebook також опублікувала відео спілкування з поліцією.

У свою чергу користувачі мережі висловили підтримку парі і обурилися неналежною поведінкою патрульних.

Як повідомляв "Апостроф", раніше неадекватна співробітниця поліції влаштувала ДТП в Одесі.