RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві McDonalds потрапив у мовній скандал: опубліковано відео

Адміністратор закладу громадського харчування McDonald's у Києві відмовився розмовляти державною мовою із відвідувачами.

Про це пише громадський активіст Андрій Смолій у Facebook.

"McDonald's зневажає українців! Щойно в Макдональдс на Осокорках відмовились обслуговувати українською мовою. За прохання обслужити єдиною державною мовою - хамство в мою сторону. Під'їжджаємо до Макдрайву на Осокорках. Обслуговують російською. Такого ще не чув за всі роки життя. Мак і московською?", - пише він.

Смолій звинуватив керівництво та персонал закладу у зневазі.

"Mcdonald's - Kiev ви так зневажаєте українців? Кого ви берете на роботу? Чому я мав витратити півгодини свого часу на розмови з ващими працівниками? Чому мене принижують в своїй країні? В якій країні ви працюєте?Сором...гидота... Українці! Нас принижують в своїй же країні...", - пише активіст.

Під постом одразу зявилася відповідь керівництва закладу.

"Дякуємо за Ваше повідомлення. Нам дуже шкода з приводу цієї ситуації. Запевняємо Вас, що у компанії МакДональдз в Україні основною мовою комунікації є українська мова, як у спілкуванні з відвідувачами, так у веденні офіційної документації, рекламної комунікації тощо. Ми обов’язково обговоримо цю ситуацію з працівниками, які вас обслуговували, та докладемо максимум зусиль, щоб наступного разу ви були задоволені обслуговуванням у нашому закладі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 29 серпня в маршрутці, яка прямувала з Новомосковська в Павлоград Дніпропетровської області, уродженка Донецька вимагала припинити розмовляти українською.