RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Соцмережі в захваті від системи "єдиного квитка" в Києві

Кияни залишилися у захваті від інноваційної системиоплати проїзду в громадському наземному транспорті, котра незабаром запрацює в столиці у повному обсязі.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook блогер Олександр Барабошко, на такі зміни чекали довго.

"Сьогодні в київському тролейбусі вперше побачив систему оплати за допомогою єдиного квитка або карти (наскільки я розумію). Ще не працювала оплата, але сама поява таких автоматів – це зміна, на яку я довго чекав", – написав блогер.

Як відомо, раніше Київська міська державна адміністрація повідомляла, що система єдиного електронного квитка для проїзду в громадському наземному транспорті столиці може запрацювати в тестовому режимі вже з 1 листопада. Після цієї дати розпочнеться перехідний період.

Зараз у трамваях, автобусах і тролейбусах встановлюють валідатори для зчитування е-квитків. Загалом їх буде 1500, по три-п'ять пристроїв на салон залежно від його розміру. Для зручності пасажирів валідатори знаходитимуться біля кожних дверей при вході до транспорту.

Зазначимо, що оплатити поїздку через валідатори можна буде кількома способами.

Перший – за допомогою одноразового талончика з QR-кодом, продавати які планують в Ibox, встановлених на всіх зупинках, банківських терміналах, кіосках "Союздрук" і Т-кіосках. Його ціна – 8 грн. Використовувати такий талон можна в будь-якому громадському транспорті, крім маршрутних таксі та метро.

Другий вид е-квитка – пластикова картка, яка працює за принципом карт на метро. Чим більше ви записуватимете поїздок на картку, тим дешевше виходитиме одна поїздка.

Ще два доступних способи оплати – банківською картою або "Карткою киянина". Для останніх знижка за поїздку становитиме 50 копійок. Крім того, як планують у КМДА, наступного року за проїзд у наземному транспорті розрахуватися можна буде і банківськими картами з системою PayPass і PayWay.