RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Нафтогаз" поверне гарячу воду: у КМДА розповіли подробиці мирової угоди

Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови Петра Пантелеєва.

За його словами, предметом мирової угоди є боргові зобов’язання, що мають джерела для компенсації, наприклад, заборгованість споживачів. Натомість штрафи, пені були списані, та не є предметом врегулювання мирової угоди.

Чиновник наголосив, що після отримання ухвали суду "Київтеплоенерго" зможе укласти договори на постачання газу та розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва.

"Умови мирової угоди, що була підписана сторонами – це умови компромісу. Вони суттєво відрізняються від тієї ситуації, що ми мали у травні цього року", - сказав Пантелеєв.

Він зауважив, що у результаті складних переговорів та за участі керівництва Уряду України, виділена субвенція на погашення різниці в тарифах.

"Це зобов’язання державного бюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн грн. На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на чому ми, власне, наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов’язання, що мають компенсатора", – пояснив він.