RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Масове затримання біля Печерської лаври: в поліції розповіли, які заходи прийняли

На території Києво-Печерської лаври поліція затримала групу людей, у відділенні з ними провели профілактичну бесіду.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Правоохоронці доставили до відділення близько 100 чоловік, які на території лаври створювали стовпотворіння. На групу чоловіків поскаржилися в поліцію відвідувачі монастиря.

"У Києво-Печерській лаври виявлено близько сотні людей, яких доставили в управління поліції для встановлення їх особистих даних і проведення профілактичної бесіди", - сказав голова київської поліції Андрій Крищенко.

Також за його словами, напередодні святкування правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу з організаторами і учасниками заходів. Так, в Києві працювала поліція діалогу, яка роз'яснювала норми чинного законодавства.

"Я неодноразово підкреслював, що ми зможемо захистити всі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо. Поліція не потребує допомоги сторонніх осіб, якщо вони не є членами громадських формувань з охорони громадського порядку, належним чином зареєстровані. У нас досить сил і засобів, щоб забезпечити порядок на території міста", - сказав глава київської поліції.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 14 жовтня, біля Майдану Незалежності в Києві активісти побилися з поліцією через спроби встановити намет.