RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Дитячі мрії і війна: опубліковані фото нових яскравих муралів в метро Києва

У Київському метрополітені вісім художників з різних країн світу створюють спільний мурал.

Про це повідомляє видання "Інформатор".

Проект More than us створюють на станції метро "Осокорки". Мурал вже почали малювати бразильський муралістами Аполо Торрес і художник з Бельгії Меттью Доун.

Іспанець Kraser намалював бурого ведмедя із західної України і львівську ратушу. Як розповів Гео Лерос, творець проекту CityArt, ініціатор створення серії муралыв по всьому Києву, ця робота буде поєднувати в собі тварин і рослини з Червоної книги України, а саме зі східної та західної частини України.

Доун намалював чорно-білий мурал з рожевими "дитячими" малюнками. Основа роботи - реальна фотографія двору в прифронтовому місті Авдіївка. Як поділився художник, за його задумом - це нереалізовані мрії дитини, яка виїхала з міста, де йде війна.

Однак спеціальна концепція малюнка стала зрозуміла не всім жителям і гостям столиці. Багато людей подумали, що невідомі зіпсували чорно-білий мурал рожевою фарбою. Але Лерос спростував ці припущення і пояснив, що така задумка Доуна. Він зобразив реалістичну фотографію, зверху якої намалювала дитина.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів інтернету вразив яскравий мурал, який з'явився в шкільному дворику в центрі Києва.