RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Відьми, мертві монашки та інші: з'явилися яскраві фото з параду зомбі в Києві

27 жовтня, напередодні свята Хеллоуїна, в Києві проходить парад зомбі.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

Біля метро Золоті Ворота в столиці зібралося близько сотні учасників зомбі-параду в гримі. Вони одягнені в костюми мертвих черниць, лицарів темряви, зомбі, відьом, привидів та інших містичних персонажів.

Нагадаємо, Хеллоуїн походить від стародавнього кельтського свята жнив і днів мертвих. Традиція виникла більше 2000 років тому. Стародавні кельти, які жили на території сучасної Великобританії, ділили рік на дві частини - світлу і темну (літо і зиму). І коли темна частина змінювала світлу (в кінці жовтня), у кельтів починалися галасливі гуляння - Самайн. Традиційними кольорами Хеллоуїна є чорний, що символізує смерть і темряву ночі, і помаранчевий - символ збору врожаю в році, що минає.

Хеллоуїн має численні цікаві традиції, які передаються з року в рік. Діти переодягаються в страшні костюми і ходять по домівках сусідів, випрошуючи солодощі. Всім добре відома знаменита фраза з американських фільмів: "Цукерки або смерть!".

Як повідомляв "Апостроф", з 22 по 23 вересня в Києві на Арт-заводі "Платформа" пройшов всеукраїнський фестиваль поп-культури Comic Con.