RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Суд відпустив скандального бізнесмена, який влаштував стрілянину по людях в Києві: в мережі скандал

Віце-президента Федерації боксу Києва Миколу Щура після стрілянини по людях суд відпустив під домашній арешт.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на свої джерела.

У вівторок, 30 жовтня, поліція Києва затримала віце-президента Федерації боксу Києва Миколу Щура. Його підозрюють в пораненні з вогнепальної зброї чоловіка на вулиці Велика Васильківська. Там, біля розважального закладу в Голосіївському районі, 26 жовтня стався конфлікт. В результаті Щур побив двох киян і стріляв в одного з них. А після цього зловмисник зник з місця події на іномарці.

"Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, фігуранта затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Чоловікові оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Однак 36-річному уродженцю Донецька Миколі Щуру суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного (з 22:00 до 06:00) домашнього арешту.

Як пишуть у виданні, на рахунку зловмисника це не перший кримінальний епізод. Так, в січні 2017 року Щур в приміщенні Оболонського управління поліції завдав тілесних ушкоджень столичному поліцейському.

"Тоді він приїхав на допомогу своїй знайомій, яку патрульні поліцейські запідозрили в управлінні транспортним засобом в стані сп'яніння. Після побиття поліцейського він став фігурантом кримінального провадження, яке розслідували за статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Користувачів мережі обурила безкарність бізнесмена. В постах зазначають, що після події в минулому році, коли Щур зламав щелепу працівникові поліції, його випустили на свободу. А покарання у вигляді нічного домашнього арешту, в результаті інциденту зі стріляниною, користувачі і зовсім вважають неправильним і лояльним.

Як повідомляв "Апостроф", біля одного із спортивних клубів в Харкові сталася стрілянина, в результаті якої постраждав бізнесмен.