RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандальний театр на Подолі номінували на важливу архітектурну премію

"Театр на Подолі" в Києві номінували на архітектурну премію Mies van der Rohe Award 2019.

Про це повідомляє видання "Хмарочос".

Таку премію присуджують раз на два роки за проекти, які втілені в цей період. Mies van der Rohe Award була заснована Фондом Міс ван дер Рое і Європейською комісією в 2001 році.

"Метою премії є досягнення розуміння трансформацій і формування європейського середовища, святкування інновацій в галузі архітектури (як концептуальних, так і будівельних), і залучення уваги до важливих вкладів в розвиток нових ідей", - йдеться в повідомленні.

Після оголошення номінантів, журі конкурсу відбирає найкращих претендентів з сорока проектів, а потім п'ятьох фіналістів.

Проект будівлі "Театру на Подолі" було розроблено бюро Drozdov&Partners. Головним архітектором став Олег Дроздов. Сам театр відкрився в 2017 році.

Нагадаємо, жителі столиці не оцінили зовнішній вигляд будівлі театру. На їхню думку будівля не вписується в архітектуру історичного Подолу. Також людям не сподобався і вигляд будівлі зсередини. Задумку архітектора назвали "злиденністю".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі було опубліковано відео відкриття скандального будівлі "Театру на Подолі", зовнішній вигляд якого викликав бурю емоцій і глузувань в соціальних мережах. Архітектурне бюро, яке проводить реконструкцію будівлі Театру на Подолі в Києві, показало вид оновленої будівлі зсередини.