RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У мережі показали банду гастролерів, які грабували пенсіонерів в Києві: фото і відео

Оперативники поліції Києва затримали гастролерів, які грабували і ошукували пенсіонерів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала начальник відділу комунікації поліції Києва Оксана Блищик.

За її словами, "затримані називалися працівниками соціальних служб, розказували про грошову реформу, забирали заощадження і далі по тексту".

При цьому у поліції підозрюють, що "працювала" четвірка не лише в Києві.

Правоохоронці уточнили, що дві жінки представлялися соцпрацівниками та під приводом грошової реформи міняли заощадження літніх людей на сувенірні гроші. Чоловіки ж виконували роль водіїв і охоронців.

Повідомляється, що поліція отримала заяви про злочини, з описом схожих шахраїв. Стало зрозуміло, що гастролери вчиняють кілька злочинів поспіль, а тоді зникають з міста.

"Згодом ми отримали оперативну інформацію про те, що група знову з’явилася у Києві. Працівники карного розшуку затримали іноземців після скоєння чергового злочину. Вони намагалися втекти, однак на проспекті Лобановського їх наздогнали та доставили до управління поліції", - розповіли у поліції.

Під час обшуку затриманих та автомобіля, на якому вони пересувалися, поліцейські вилучили гроші та сувенірні купюри, які вони залишали потерпілим.

До складу групи входили четверо осіб: двоє жінок – 1963 та 1997 років народження, та двоє чоловіків – 1995 та 1997 років народження. Усі вони – мешканці сусідньої республіки.

Зараз шахраї затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Усім чотирьом оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до тринадцяти років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото нахабних злодіїв в Києві.