RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Центр Києва "стоїть" в пробках через мітинг "евробляхеров": фото і карта проблемних доріг

20 листопада через мітинг "евробляхерів" у Києві утворилися кілометрові затори.

Інформацію про тягнучки публікують сервіси пробок.

У Києві, згідно з картами, дуже повільно рухаються автомобілі біля станцій метро "Хрещатик", "Майдан Незалежності", "Тараса Шевченка", "Контрактова площі", "Дружби народів", "Либідська", "Палац Україна", "Олімпійська", "Університет", "Театральна", "Золоті ворота", "Кловська".

"Бордовим" кольором виділяється Поділ, Набережне шосе, бульвар Дружби народів і бульвар Лесі Українки. Затори також утворилися на проспекті Перемоги (від центру і до цирку в обидві сторони), на проспекті Романа Шухевича в бік Петрівки.

Тягучки спостерігаються на мостах при переїзді з лівого на правий берег - стоять машини і на Дарницькому мосту, мосту Патона, мосту Метро і Північному. Ремонтні роботи також спровокували тягучки в районі станцій метро "Славутич", "Осокорки", "Позняки".

У той же час, за інформацією КП "Київпастранс", через мітинг "евробляхеров" в столиці змінено рух громадського транспорту. Оперативне положення ввели на автобусних маршрутах №24, 55 і 62.

З 8:50 рух автобусів організовано:

· Автобуси №24 та №62: до станції метро "Арсенальна" і до Європейської площі.

· Автобуси №55 курсує по бульвару Лесі Українки.

Нагадаємо, учасники мітингу в урядовому кварталі вимагають накласти вето на законопроекти №8487 і №8488, оскільки вважають, що вони прийняті без урахування думки громадськості, зокрема - вимога про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

Як повідомляє "Информатор", уздовж вулиці Грушевського автомобілісти збудували свої машини з плакатами. Також пікетники наділи жовті жилети в знак солідарності. Уздовж вулиці Грушевського вишикувалися близько 50 автомобілів.

Також під стіни Верховної Ради мітингувальники привезли згорілий Range Rover лідера руху Олега Ярошевича. Автомобіль, за словами активістів, їх символ акції протесту і нагадування владі про громадянські вимогах, які були проігноровані 8 листопада на засіданні ВР під час прийняття законопроектів №8487 і №8488. Зі згорілим автомобілем все фотографуються, знімають відео і гордо заявляють, що це їх "пам'ятник", їх "символ боротьби".

Як повідомляв "Апостроф", 7 листопада в Києві, де автомобілісти вимагали прийняти законопроекти, які знижують акциз на розмитнення автомобілів, утворилася величезна пробка.