RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Києві спіймали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву: фото

У Києві поліція затримала зловмисника, який намагався підпалити Андріївську церкву.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Подія трапилася в Подільському районі столиці 15 листопада. У поліцію надійшов виклик - охоронець повідомив, що невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в бічні двері Андріївської церкви.

На місце прибули правоохоронці і знайшли там скляну пляшку зі слідами кіптяви обмотану клейкою стрічкою, залишки частин інших пляшок і рюкзак. Загоряння не сталося, тому внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Охоронці пояснили працівникам поліції, що почули шум і помітили, як хтось біжить. Вони пішли за ними, щоб зупинити невідомих, однак ті у відповідь застосували газові балончики і зникли.

"Співробітники поліції переглянули відео з камер спостереження, провели комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили, що до правопорушення причетний 32-річний місцевий житель, раніше проблем із законом не мав. У його будинку вилучили одяг, гаджети і запальні суміші. Сьогодні чоловікові оголосили про підозрі і найближчим часом суд обере йому запобіжний захід ", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

Зараз співробітники поліції спілкуються з затриманим для встановлення мотивів злочину і співучасників злочину. Кримінальне провадження розслідується за і ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення передбачено до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії розшукують небезпечних злодіїв, які можуть бути заражені сибірською язвою. А в Києві затримали злодія, який вкрав у жінки гаманець на вулиці серед білого дня.