RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Один з найстаріших кінотеатрів Києва виявився на межі закриття: подробиці скандалу

У Києві розгорівся гучний скандал через можливе закриття кінотеатру "Київ".

Про це повідомив глава Державного агентства з питань кіно Пилип Ільєнко в Facebook.

"Уже через тиждень, а саме 4 січня 2019, закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності і вже протягом двох десятиліть перебуває в користуванні ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ". На сьогодні, незважаючи на звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але навіть не повідомили про плани з цього приводу", - написав він.

За його словами, ця ситуація викликає сильне занепокоєння.

"З огляду на недавні прикрі випадки закриття кінотеатрів "Україна" і "Кінопанорама", така ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже незрозуміло, що буде з кінотеатром вже через тиждень, прямо під час різдвяних свят", - додав Ільєнко.

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" відкрився 23 листопада 1952 на вулиці Червоноармійська. Будівництво кінотеатру почалося ще до війни. Завдяки новим рішенням "Київ" став одним зі зразкових кінотеатрів країни. З 2000 року в кінотеатрі почався перший за п'ятдесят років капітальний ремонт. В ході його кінотеатр повністю реконструювали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в центрі Києва хочуть побудувати готель на місці старовинної синагоги.