RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мережі розгнівала заява поліції з приводу звірячого побиття в Києві чоловіка натовпом підлітків

Київська поліція займається розслідуванням побиття чоловіка біля ТЦ "Гулівер" та встановлює особи потерпілого і учасників "бійки".

Про це йдеться в заяві відділу комунікації поліції Києва.

"Офіційних заяв від нього (потерпілого, - прим. ред.) щодо побиття в органи столичної поліції не надходило", - зазначили в поліції.

Слідчі кваліфікували дії учасників "бійки" як хуліганство.

У мережі з обуренням і гнівом поставилися до заяви поліції. В першу чергу обурилися тому, що особи підлітків, які побили чоловіка вже встановлені, знайдено їх акаунти в соціальних мережах. Більш того, представники навколофутбольних організацій вже зняли "виховне" відео, в якому змусили підлітків (які також, судячи з усього, зараховують себе до руху ультрас) вибачитися.

Крім того, гнів користувачів викликала кваліфікація справи як "хуліганство" і називання жорстокого групового побиття "бійкою".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві натовп підлітків ледь не до смерті побив чоловіка без видимої на те причини. Як пізніше з'ясувалося, такі ситуації у ТЦ "Гулівер" за їх участі повторювалися і раніше. Підлітки в своїх нікнеймах в соцмережах використовували цифри 1927 (рік заснування ФК "Динамо") і 1488 (кодове позначення нацистських слоганів).