RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Злодії обчистили пенсіонерку в Києві на 200 тисяч гривень: фото "сміливців"

Співробітники поліції в Києві затримали групу шахраїв, які на Русанівській набережній обдурили жінку похилого віку і виманили у неї всі заощадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

Відзначається, що злодіям вдалося отримати близько 13 000 грн і 7 000 доларів.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дніпровського управління поліції Андрій Пасічник, біля супермаркету зловмисники підшукали "жертву", якій запропонували участь в акції, яка нібито передбачає розіграш призу або сертифікату на купівлю продуктів. У цей момент до чоловіків та учасниці акції приєдналася інша жінка, яка вдавала із себе одну із переможниць, аби підтвердити правдивість конкурсу.

"Зловмисники передали бабусі сертифікат, але повідомили, що за участь в акції необхідно заплатити певну суму. Коли жінка погодилася, вони попросили показати гроші, аби наче впевнитися в їх існуванні. Тож пенсіонерка винесла із квартири усі заощадження, а це близько 13000 гривень та 7000 доларів США – і передала гроші шахраям", – повідомив правоохоронець.

Коли учасниця отямилася, то побачила у конверті лише сувенірні купюри, а зловмисники зникли. Вони намагалися втекти, однак на вулиці Андрія Малишка правоохоронці їх наздогнали та доставили до управління поліції.

"Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. До складу групи входили п’ятеро осіб: двоє жінок – 1980 та 1991 років народження, та троє чоловіків – 1971 та 1989 років народження. Усі вони – жителі тимчасово окупованої території, а на даний час мешкають у столичному хостелі", – додав Андрій Пасічник.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Затриманим оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Харківській області поліція викрила чоловіка, який продав 100 літрів води під виглядом дизельного палива.