RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Літаючі свинки від "Нацкорпуса": з'явилися відео та фото акції протесту в Києві

У мережі з'явилися фото і відео акції протесту учасників організацій "Національний корпус" і "Національні дружини" проти корупції в оборонній сфері під гаслом "Свинарчук Порошенко - за ґрати".

Трансляцію з місця подій вів фотокореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров.

Головною метою протесту організатори назвали публічне звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою негайно заарештувати всіх учасників корупційної схеми в "Укроборонпромі".

Також представники "Нацкорпуса" і "Нацдружин" вимагали арешту фігурантів справи про корупцію в оборонній галузі, колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина Ігоря.

В ході час акції під адміністрацією президента учасники скандували "Свинарчук за ґрати!" і "обстріляли" АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.

Як повідомляє "Українська правда", в "Нацкорпусі" заявили про "побиття та затримання" кількох учасників акції в Полтаві, де 16 березня перебуває президент Петро Порошенко, які намагалися "поставити йому питання".

У свою чергу в МВС України повідомили, що ситуація в Києві "спокійна і контрольована".

"Масові заходи відбуваються без порушень громадського порядку. В них бере участь близько 2 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", посольство США опублікувало попередження в зв'язку з мітингом "Нацкорпусу".