RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві активіста відвезли в поліцію за поширення листівок проти Зеленського: відео

У неділю, 7 квітня, в Києві поліція привезла у відділок активіста Леоніда Овчаренко, який роздавав агітаційні листівки із закликом не голосувати на президентських виборах за кандидата Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Овчаренко.

Правоохоронці привезли його до відділку після того, як на Майдані Незалежності встановили громадський агітаційний намет. Всім бажаючим пропонували взяти листівки, в яких йдеться про негативні наслідки президентства Зеленського для України.

Активіст Овчаренко також брав участь в агітації і поліція привізла його до відділку.

"Я до сих пір не затриманий. Відділок Прорізна, 12б. Більше години у відділку, але досі ні запису в журналі, ні протоколу про затримання. Шиють злісну непокору поліції. Хоча звісно ніякої непокори не було. Та й затримання не було. Адже мене просто "запросили на бесіду", - написав Леонід.

Зазначимо, що в Україні заборонена роздача агітаційних матеріалів до офіційного оголошення другого туру президентських виборів. Виходячи з цього, у правоохоронців була формальна причина затримати активіста.

Думки користувачів мережі про ситуацію з активістом Овчаренко розділилися.

Як повідомляв "Апостроф", тема президентських дебатів між Володимиром Зеленським та Петром Порошенко не припиняє викликати широкий резонанс в соціальних мережах: тепер об'єктом жартів і фотожаб стали аналізи двох кандидатів.