RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Велодень-2019: рух у Києві буде перекрито, опубліковано схему

У суботу, 1 червня, в столиці відбудеться Всеукраїнський велодень.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Тисячі велосипедистів зберуться на Софійській площі і проїдуть парадом по центру столиці.

"Учасники велодня планують привернути увагу до необхідності посилення контролю за швидкістю руху автотранспорту на дорогах, щоб попередити ДТП з постраждалими велосипедистами", - йдеться у повідомленні.

Розпочнеться акція о 10:00 з традиційного групового фото на Софійській площі. Після чого, о 11:00, велосипедисти рушать за маршрутом: Софійська площа - вул. Володимирська - вул. Велика Житомирська - Михайлівська площа - Софійська площа - вул. Михайлівська - Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - Володимирський узвіз - Поштова площа - вул. Набережно-Хрещатицька - Гаванський міст - вул. Набережно-Рибальська - Північний міст - вул. Трухановская - Парк "Муромець" (фініш).

Програма Велодня продовжиться велофестівалем в парку "Муромець". Там проведуть лекції щодо надання першої домедичної допомоги, гонки для дітей від 2 до 12 років, гонки для дорослих, велосипедний квест, конкурси, розіграші подарунків і велосипеда, гратимуть музичні групи "Громадянин Топінамбур" і "The Вйо". У парку "Муромець" також облаштують дитячий зону творчості, ретроуголок, лекторій, фотозоні, фудкорт.

На час заходу буде обмежено рух автотранспорту в центрі Києва.

З 10:30 до 13:00 - Софійська площа - вул. Володимирська - вул. Велика Житомирська - Михайлівська площа - вул. Михайлівська - Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - Володимирській узвіз - Поштова площа.

Об'їзд: з Вознесенського узвозу в напрямку Подолу; вул. Ярославів Вал, вул. Бульварно-Кудрявська в напрямку Бессарабської площі та бульвару Шевченка.

Також вулиця Хрещатик буде перекрита 1 червня в рамках проведення заходів до Дня захисту дітей з 00:00 до 19:00 на ділянці від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Михайлівської (з можливістю виїзду з вулиці Прорізної через вулицю Хрещатик в напрямку Бессарабської площі) і з 19:00 1 червня до 23:59 2 червня на цій ділянці без можливості виїзду з вулиці Прорізної.

З 11:20 до 13:30 - планується обмеження руху автотранспорту без повного перекриття і з виділенням правої смуги для проїзду велосипедистів за маршрутом: площа - вул. Набережно-Хрещатицька - Гаванський міст - вул. Набережно-Рибальська - Північний міст - вул. Трухановская - Парк "Муромець" (фініш).

Об'їзд: через вул. Електриків. Буде перекрито заїзд з вул. Набережно-Рибальської на Північний міст.

Крім того, в зв'язку з проведенням заходу змінить рух громадський транспорт.

Як повідомляв "Апостроф", 2 вересня в Києві та Київській області пройшли велосипедні змагання.