RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як Вакарчук і Ко протестували проти NewsOne у Києві: відео

8 липня під будівлею телеканалу NewsOne зібралися активісти партії "Голос" на чолі з лідером співаком Святославом Вакарчуком, щоб протестувати проти запланованого телемосту з російським пропагандистським каналом "Россия 24".

Трансляцію з місця подій вела прес-служба партії "Голос" у Facebook.

"З агресором треба говорити мовою санкцій, міжнародного тиску і мовою зброї. Україна не дозволить ворогу себе топтати", - сказав Вакарчук на акції протесту "Ні - інформаційній окупації України".

Представники партії звернулися до РНБО та СБУ з проханням і вимогою розслідувати, яким чином теперішні власники холдингу "Новини" консолідували в своїх руках українські канали, які стали рупором російської пропаганди.

"Ми хочемо розуміти, за які гроші були придбані ці канали? Чи відповідає це офіційно задекларованим статкам, зокрема, громадянина Тараса Козака, який з офіційних джерел є власником телеканалу "NewsOne" та інших телеканалів так званого холдингу "Новин", перевірити джерела доходів, зрозуміти чи є порушеннями мовних ліцензій відверті провокативні дії", - додав Вакарчук.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву в зв'язку з телемостом "між Росією і Україною", який анонсував російський телеканал "Росія 24"за участю українського телеканалу NewsOne.