RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Віталій Кличко вимагає від НАБУ перевірити звинувачення Богдана

Мер Києва Віталій Кличко звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря в розмірі 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє сайт мера столиці.

"30 липня 2019 року Керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що йому пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. Нібито, вказана розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх. Я не уповноважував жодну особу на подібні "переговори"! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником ОПУ, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень. Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. Також з'ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації", - наголосив Кличко.

Він також наголосив, що наслідком подібних заяв повинне бути не тільки оприлюднення їх на прес-конференціях.

"Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду", - наголосив Віталій Кличко.